In Annegien haar keuken stond standaard een gevulde koektrommel. Niet met koekjes en andere lekkernijen, maar met tientallen briefjes en post-its, waar ze alles wat ze nog wilde onthouden opschreef. Maar nu is dat niet meer nodig: deze duizendpoot ontwikkelde een planner, speciaal voor iedereen die het liefste 1001 dingen tegelijk doet. Maar vooral voor iedereen die zijn dromen niet alleen wil dromen, maar ook echt wil realiseren.

“Ik merkte dat veel mensen om me heen planners bestelden uit Amerika. Ze moesten dan dagen, en soms wel weken, wachten tot hun bestelling binnenkwam én betaalden ook nog eens hele hoge verzendkosten. Als de postbode dan langs was geweest waren ze als een kind zo blij.” En toen ging er een belletje bij Annegien rinkelen: er was blijkbaar een markt voor planners én ze kon er zelf ook wel eentje gebruiken. Samen met haar zus Catalijn ging ze het avontuur aan en begon ze met de ontwikkeling van Milly Pie.

“In eerste instantie kregen we een hoop negatieve reacties. Mensen hadden zoiets van ‘Wat moet ik ermee?’, ‘Ik heb al een digitale agenda’ of ze vonden het suf. Maar wij geloofden echt in de kracht van deze planner, ook omdat we er zelf zo’n baat bij hadden.” De zussen lieten zich niet tegenhouden door de reacties en twee jaar lang waren ze bezig met de ontwikkeling van hun planner, onder andere samen met een reclamebureau.

En die ontwikkeling ging niet vanzelf. “We wilden het meteen goed doen en niet prutsen. Maar soms voelde het ook wel héél veilig om het nog even uit te stellen. Het schoot soms toch wel door je hoofd dat het misschien wel een ontzettende flop zou worden.” Maar dat is absoluut niet gebeurd: tot in de details hebben de meiden nagedacht over de inhoud en de vormgeving van de Milly Pie. “Toen we de drukproef kregen bleken de kleuren van de kaft heel anders uit te vallen. Ondanks dat het onze planning in de war schopte, hebben we net zo lang met de drukker om de tafel gezeten totdat de kleuren mooi waren.”

Net als een sportschoolabonnement

Een agenda? Zo kan je de Milly Pie niet noemen. Het is een echte planner en de zussen hebben erg goed nagedacht over het systeem erachter. “Dromen zijn vaak zo groot, dat het soms onmogelijk lijkt om het ook echt te gaan realiseren.” Zelf wil Catalijn bijvoorbeeld al eeuwen een boek schrijven. “Maar dat is zoiets groots! In de Milly Pie kan je dit grote doel opschrijven en ga je vervolgens nadenken over wat je elke dag kunt doen om dit doel te bereiken. Elke maand kijk je opnieuw wat je die maand wilt doen en wat je vervolgens per week wilt doen. En daar houdt het niet op: als laatste kijk je ook nog eens naar wat je elke dag wilt doen. Zo heb ik besloten dat ik elke dag twee pagina’s wil schrijven. Dus dat komt neer op veertien pagina’s per week. En zo komt de realisatie van je droom opeens veel dichterbij.”

“Wat dat betreft is de Milly Pie net als een sportschoolabonnement”, lacht Annegien. “Je kunt wel een abonnement nemen, maar als je nooit gaat gebeurt er natuurlijk niets. Je moet het echt ZELF gaan doen. De Milly Pie zet je aan en het inspireert. Je wordt je bewust van je doelen. Maar als je het plannen en de maandelijks reflectiemomenten overslaat, dan gebruik je de Milly Pie alleen als agenda. En dat is onze Milly Pie nou net níet!” De Milly Pie is een hulpmiddel bij het realiseren van je dromen en voor Catalijn werkt het in ieder geval erg goed. “Soms heb ik een weekje niet zoveel tijd om te schrijven aan m’n boek, maar ik merk wel dat ik het áltijd inhaal. Dan schrijf ik de week erna wat meer. Want door op te schrijven dat ik elke week die veertien pagina’s wil schrijven, voel ik me gemotiveerd om dat ook echt te gaan doen.”

Milly is dé planner voor iedereen die zijn dromen ook écht wil realiseren, maar die tegelijkertijd heel goed is om 1001 dingen tegelijk te doen. Milly Pie is te koop op www.millypie.nl

 

milly-pies