Goede voornemens: het is goed om doelen te stellen, maar goede voornemens zijn vaak zo plat. En daarom schrijf ik dit jaar mijn dromen voor 2017 op. Dromen, waarbij ik al helemaal kan voelen hoe het zou zijn als het echt gaat gebeuren. En daar word ik zo blij van, dat het me automatisch motiveert om mijn dromen ook echt na te gaan jagen dit jaar. Want zeg nou zelf, dat is toch veel inspirerender dan iets als ‘ik wil dit jaar twee keer per week gaan sporten’?

Mijn dromen voor Studio Leev

In 2017 wil ik me profileren als hét schrijfbureau voor iedereen die durft te dromen. Ik wil doorgaan met het schrijven van artikelen over wereldverbeteraars, creatievelingen en idealisten. Artikelen over iedereen die durft te dromen. Het lijkt me geweldig om interviews met inspirerende, mooie mensen te publiceren in een landelijke krant als De Volkskrant of een tijdschrift als Flow. En het lijkt me heel tof om reportages te schrijven over mensen die zelfvoorzienend en onafhankelijk leven en jonge mensen die ervoor kiezen om van een ambacht te leven.

Maar er is meer wat ik wil doen om nóg meer moedige dromers te helpen bij het op papier zetten én delen van hun mooie en waardevolle missie. Ik wil dit jaar online trainingen ontwikkelen voor diegenen die zelf hun teksten, blogs en persberichten willen schrijven, bijvoorbeeld als je nog geen budget hebt om een tekstschrijver in te huren. Hoe fijn is het dan om te leren hoe je zelf jouw mooie verhaal op papier kunt zetten?

En dan nog iets superspannends: ik wil in 2017 beginnen aan het schrijven van een boek. Ik interview zoveel mooie mensen en hoor zoveel mooie verhalen: ik wil die inspiratie echt heel graag verwerken in de vorm van een boek. Een boek dat je in je handen kunt houden, dat je in je boekenkast kunt zetten en je af en toe er weer bij kunt pakken als je inspiratie nodig hebt. Over de vorm heb ik al wat ideeën, maar daar hoor je binnenkort meer over.

Mijn persoonlijk leven in 2017

Als ik aan mijn persoonlijk leven in 2017 denk, dan droom ik van een ontspannen jaar. Een jaar waarin ik de dingen ga doen die goed voor me zijn. Een jaar waarin ik voldoende rust neem, ook als ik meer rust nodig heb dan ik zou willen. Maar vooral: een jaar waarin ik me niet druk ga maken en vooral vertrouwen ga voelen. Vertrouwen dat het allemaal wel goedkomt en dat ik hoe dan ook het juiste pad kies.

Het werkelijk laten worden van deze droom zal niet vanzelf gaan. Maar gelukkig heb ik al heel wat ideeën over hoe ik voor meer rust zorg. Ten eerste door meer te ontspannen, door bijvoorbeeld het volgen van yogalessen, door te wandelen en door te tekenen en illustreren. En door hier ook echt tijd voor in te plannen, zonder me schuldig te voelen dat ik die tijd ook had kunnen besteden aan m’n bedrijf. Want: zonder ontspannen geest, geen creatieve geest. Dus niks om me schuldig over te voelen 😉 Maar ook orde geeft me rust. Ik wil dit jaar m’n huis op gaan ruimen en alle spullen waar ik niet (meer) blij van word wegdoen. Ik wil minder vaak ‘dat komt morgen wel’ tegen mezelf zeggen als het gaat om administratieve zaken. Ik wil bijvoorbeeld elke dag eindigen met het opschrijven van de uren die ik die dag gewerkt heb, en niet denken dat ik dat morgen ook nog wel kan doen. Want voor je het weet ben je een week verder… 😉

Heb jij je dromen voor 2017 al opgeschreven? Erover nadenken is al een heel goed begin, maar opschrijven werkt echt zoveel krachtiger. Dus ik zou zeggen: gewoon DOEN! Enne… delen is natuurlijk heel erg leuk!