Plannen maken: hier worden veel mensen, inclusief ikzelf, erg blij van. De dames van Milly Pie bedachten zelfs een planner voor iedereen die zijn dromen achterna wil gaan. Maar uit mijn interview met hen kwam naar voren dat veel mensen het liefste de volgende stap overslaan: evalueren. Terwijl dat juist zo belangrijk is als je je dromen ook echt wilt realiseren.

De maand januari is bijna om en daarom is het tijd voor een maandelijkse terugblik. Ik zal meteen bekennen dat ik altijd een ontzettende hekel had aan reflectieverslagen tijdens mijn studies, maar ik geef het graag een nieuwe kans. Want dit jaar wil ik mijn dromen nu eens écht realiseren. Mijn droom voor 2017 was om mij te profileren als hét schrijfbureau voor iedereen die durft te dromen. Ook droom ik om meer ontspannen door het leven te gaan. Benieuwd hoe dat mij deze eerste maand van het nieuwe jaar is afgegaan?

Wat ging er goed deze maand?

De afgelopen maand ben ik veel bezig geweest met acquisitie (brrr, krijg je ook de kriebels van dit woord?). Want zonder klanten heb ik niet de mogelijkheid om mijn dromen te realiseren. Ik heb contact gezocht met een ondernemer uit mijn woonplaats, waar ik een hele fijne brainstormsessie mee gehad heb over acquisitie. Ik ben druk bezig met het opzetten van mijn online schrijftraining voor de doe-het-zelf-ondernemers onder ons die willen schrijven vanuit hun missie. Ook ga ik beginnen als virtueel assistente van een interieuradviseuse. Ik heb echt superveel zin om haar te helpen met het schrijven van Facebookberichten, nieuwsbrieven en het bijhouden van haar website.

Voor een meer ontspannen levensstijl ben ik begonnen met body balance: een combinatie tussen tai chi, yoga en pilates. Ik heb m’n uren bijgehouden en ook m’n administratie houd ik netjes bij (daar ben ik echt superblij mee, geen gestress om bonnetjes aan het eind van het kwartaal). Daarnaast heb ik een veel beter overzicht over m’n to do’s. En als het allemaal even niet gaat, neem ik de rust die ik op dat moment nodig heb.

Wat had ik beter kunnen doen?

Die lessen body balance ben ik heel goed mee begonnen, maar na één les werd ik ziek en daardoor heb ik nu alweer twee lessen gemist. Daar kon ik natuurlijk niks aan doen, maar ik wil het wel echt weer oppakken nu. En dat uren bijhouden… dat ging beter dan vorig jaar, maar ik moet mezelf echt nog aanleren om het ‘gewoon’ elke dag te doen (wat dus nog niet gelukt is). Niet eerder afsluiten als dat ik m’n uren heb opgeschreven, hoppakee! Ontmoedigt raak ik er niet door, want nieuwe routines inbouwen kost nu eenmaal tijd.

Wat te doen in februari?

In februari ga ik verder met het maken van een lijst met potentiële mensen die ik kan helpen met mijn creativiteit en schrijfwerk. En hen natuurlijk ook benaderen (spannend!). Ik wil ook verder met mijn online training en heb de intentie om de grove opzet van de training dan af te hebben. Dan kan ik daarna door met het technische gedeelte. Ook wil ik nieuwe visitekaartjes maken en laten drukken, zodat ik me bij netwerkbijeenkomsten beter kan profileren. Ook heb ik nog wat ideeën om meer schrijfklussen te krijgen, maar dat houd ik nog eventjes geheim 😉