M’n bonnetjes zijn ingeboekt (oké, oké, op die ene na die ik nog even goed moet zoeken), m’n winst-verlies-rekening is weer netjes bijgewerkt, ik ben ondertussen aan het werken aan allerlei opdrachten en druk bezig met m’n marketing. En had ik al gezegd dat ik natuurlijk ook nog aan het netwerken ben om nieuwe contacten op te doen (want: misschien nieuwe opdrachtgevers)?

En ondertussen krijg ik een heel voorzichtig berichtje van een goede kennis: of ik het posten op Facebook misschien de laatste tijd als een last ervaar. Auw, die was raak. Want ja …. het gaat nu beter dan ooit met mijn bedrijf, tenminste … als je naar de cijfers kijkt. Maar al die drukte zorgt er ook voor dat ik de tijd voor inspiratie ontzettend mis (lees: niet neem).

Naar de achtergrond

Maar potverdorie: inspiratie is de drijvende kracht achter mijn bedrijf! Ik ben met Studio Leev begonnen omdat ik een missie had, omdat ik mijn verhaal wilde delen met de wereld en omdat ik jou wil inspireren en leren om dat ook te doen. En heel stiekem en geleidelijk ging mijn missie naar de achtergrond en het runnen van mijn bedrijf naar de voorgrond.

Want laten we eerlijk zijn: natuurlijk ben ik ook een bedrijf begonnen omdat ik er mijn brood mee wil verdienen. Omdat ik rond wil kunnen komen van dat wat ik het allerliefste doe. Geldzorgen zijn verschrikkelijk rot, dat weet ik als geen ander.

Op zoek naar de balans

Ik ben daarom heel dankbaar dat ik nu kan rondkomen van mijn bedrijf, maar ik weet ook dat ik de balans weer moet zoeken. Dat ik weer tijd moet maken voor inspiratie, omdat ik anders in plaats van een geldgebrek, een motivatiegebrek ga krijgen. En daar is niemand bij gebaat (en mijn bedrijf al helemaal niet).

Terwijl ik dit teruglees, beginnen meteen de twijfels toe te slaan. “Moet ik dit wel posten?” en “Wie zit er nu te wachten op een schrijver met een gebrek aan inspiratie?” Deze gedachten zeggen me dat ik de juiste snaar heb geraakt: ik voel me kwetsbaar en probeer terug te krabbelen. Ik besluit het toch te posten. Want ja, ik ben een mens. Een mens die net als jij ook wel eens een motivatiedip heeft. Die net als jij ook wel eens de balans kwijt is. En die net als jij de kracht weer zal vinden om zowel de motivatie als de balans terug te vinden.

Meer tijd voor inspiratie

En dat betekent dat ik vanaf nu meer tijd voor inspiratie ga maken. Dat ik nee zeg tegen een afspraak, omdat ik tijd gereserveerd had voor inspiratie. Dat ik op zoek ga naar die dingen die me rust, inspiratie en creativiteit geven. Waar ik dat vind? Tijdens een wandeling door de duinen, tijdens een yogales, door iemand te interviewen die me inspireert, door een interessant boek te lezen of juist door zelf te schrijven, door bijeenkomsten bij te wonen voor jonge ondernemers en door gegeneerd te verdwalen in de vele interessante en inspirerende blogs en video’s die je online kan vinden.

Nog twijfels?

Mocht je nog twijfelen over het maken van tijd voor inspiratie: ja het klopt, voor inspiratie krijg je over het algemeen geen geld. Maar zonder inspiratie verdien je ook geen geld. De geïnspireerde versie van jou, die heeft waarde. Want je kunt anderen niet inspireren, als je zelf niet geïnspireerd bent. Al maak je maar een kwartiertje per dag of een uurtje per week vrij: maak die tijd vrij voor inspiratie en het komt zeker weten naar je terug.