Na een avondje stappen kwamen zowel Margreet als Iris thuis met een telefoonnummer. Alleen niet van een leuke jongen… maar van elkaar! Niet wetende dat dit het begin zou zijn van een hechte vriendschap én een succesvol bedrijf.

“Dat avondje stappen is nu zo’n drie jaar geleden en sindsdien zijn we goede vriendinnen geworden. Toen ik net voor mezelf begonnen was, hebben we een keer afgesproken in Seats2Meet. We zouden allebei ons eigen ding doen en vonden het fijn om iemand te hebben om mee te sparren”, vertelt Margreet over het begin van hun samenwerking. Margreet gaf op dat moment trainingen op het gebied van interne en non-verbale communicatie. Iris was druk bezig om nieuwe wegen te zoeken in haar journalistieke carrière. “Ik had op dat moment niet zozeer twijfels over de journalistiek, maar wel over waar ik stond als journalist. Ik merkte dat ik meer wilde doen met de positieve verhalen in de wereld, maar wist niet zo goed hoe.”

In één dag geboren

Iris: “Ik liet Margreet die middag een sollicitatievideo zien die ik gemonteerd had in opdracht van een uitzendorganisatie. Ik had er heel lang op gezwoegd, want die sollicitanten waren hartstikke zenuwachtig. Ze waren namelijk zonder enige voorbereiding bij mij voor de camera gezet. Het eerste wat Margreet zei was: ‘Huh, waarom heb je dat zo gefilmd? Waarom laat je hun handen niet zien?’ Want Margreet wist als expert in non-verbale communicatie dat juist handen de nummer één indicator voor vertrouwen zijn.”

“Meteen zeiden we tegen elkaar: eigenlijk zouden die mensen gecoacht moeten worden.” Toen de dames elkaar aankeken wisten ze dat ze allebei hetzelfde dachten: hun krachten konden perfect gebundeld worden. Ze lachen als ze eraan terugdenken: “Eigenlijk is onze samenwerking dus door één dagje samen in Seats2Meet te zitten geboren.”

Van project naar bedrijf

De twee hadden eerst nog als idee om dit als een los project te doen. Margreet: “We zochten allebei contact met tien mensen uit ons netwerk en vroegen hen of ze interesse hadden in een videotraining. Binnen een half uur hadden we zes mensen die dit wilden.” Iris: “En toen zijn we het gewoon gaan doen. En de reacties waren zo ontzettend positief. Ik vond het ook bijzonder, want mensen zeiden dat ze zoveel geleerd hadden over zichzelf, hoe ze overkomen en hoe je dat kan versterken, zonder jezelf te verliezen.” En dat was het moment dat de dames dachten: hier zit meer in dan alleen een los project. ‘Je Beste Indruk’ was geboren.

Sindsdien zijn de twee vriendinnen niet meer te stoppen. Met hun pitchtrainingen helpen ze ondernemers, werkzoekenden, TEDx-sprekers en advocaten met het maken van hun pitchvideo, inclusief coaching over non-verbale communicatie. “Het mooiste vind ik dat we mensen zo blij maken. We openen ogen en helpen mensen echt een stap verder.” Margreet is het hier helemaal mee eens. “Ik zie mensen een halve meter groeien. Dat vind ik zo gaaf! Dat de persoon die binnenkomt, in een gesupersizede versie van zichzelf weer naar buiten gaat.”

Iris: “We hebben een keer gehad dat iemand kwam voor een sollicitatievideo, maar naar huis ging met een ondernemersvideo. Ze besloot tijdens die dag om toch voor het ondernemerschap te gaan.” Margreet: “En we hebben het ook wel eens met een sollicitatievideo gehad. Iemand zei dat ze haar hart lag bij projectmanagement, maar dat ze haar pitch als managementassistente wilde doen omdat daar haar ervaring lag. Op een gegeven moment zei ik tegen haar: ‘Je hebt nu al vier keer het woord project gezegd, dus volgens mij moet je daar voor gaan.’ Toen heeft ze uiteindelijk een hele gave video opgenomen over projectmanagement. Dat zijn echt cadeautjes voor ons.”

Mooie verhalen

Voor Iris betekent ‘Je Beste Indruk’ dat ze mooie en positieve verhalen mag vertellen van mensen met passie. “Laatst maakten we een video voor iemand die vrouwen hielp met afvallen. Haar boodschap was ‘ga nou eens van jezelf houden’. Ik vind het fijn dat wij dit soort mooie verhalen mogen vertellen. Dus wat ik toen als journaliste als idee had (het vertellen van positieve verhalen), is eigenlijk precies wat we nu doen.”

Ook Margreet geniet van haar leven als ondernemer. “In je leven krijg je een set van talenten, vaardigheden en potentieel wat je nog kunt benutten. Je mag zelf weten wat je daarmee doet. Je kan dat inzetten om iemand anders zijn droom waar te maken en daar krijg je zekerheid voor terug in de vorm van bijvoorbeeld een salaris en een pensioen. Óf je kunt ervoor kiezen om het voor je eigen dromen en plannen in te zetten. En nu ik eenmaal die weg in ben geslagen, wil ik nooit meer anders.” Lachend zegt ze daar achteraan: “En ik vind samenwerken met Iris ook veel te leuk!”

Wil je meer weten over Iris en Margreet? Neem dan een kijkje op hun website. Hier kun je je ook inschrijven voor hun trainingen.