Geld verdienen, zakelijk denken, marketingtrucjes, SEO-adviezen, een cursus ‘hoe verdien je een ton in een maand’: de afgelopen maanden was ik verdwaald in alles wat je online kan vinden over hoe je zou moeten ondernemen. En dat betekent dat ik compleet afgeleid werd van waar ik zelf in geloof: dingen op je eigen manier doen.

Waarschijnlijk herken je het wel: je volgt één keer een webinar of klikt een keer uit nieuwsgierigheid op een advertentie en voilà: de komende maand staat je tijdlijn vól met links naar webinars, challenges en blogs van allerlei business coaches en marketinggoeroes. En ja… vaak klinkt het dan toch wel weer interessant. Dus je volgt nog een webinar, leest een nieuwe serie blogs en doet mee aan de zoveelste challenge (terwijl je eigenlijk van te voren al weet dat je ook deze challenge waarschijnlijk niet af gaat maken).

‘One size fits all’ bestaat niet

En zo verdwaalde ik in het online aanbod, in alle kennis die je tot je kunt nemen en alle inzichten die je er misschien door kunt krijgen. Maar het effect was vooral dat al deze mensen die zeggen dat ze de gouden truc hebben ontdekt, me alleen maar afleiden van mijn eigen intuïtie. Want ik geloof niet eens in die ‘one size fits all’-oplossingen. Ik geloof er heilig in dat het ware succes zit in de dingen op je eigen manier doen.

En dat was de start van een zoektocht in mezelf, in plaats in de buitenwereld. Ondanks dat het een ontdekkingstocht naar mezelf was, betekende dit niet dat ik het alleen moest doen: ik ben heel dankbaar voor de hulp die ik gehad heb van positioneringscoach Doran van Positioning from the Heart. Het is heerlijk om eens met iemand anders dan je partner, moeder of beste vriendin te sparren over wat nu eigenlijk de kern is van jou en je bedrijf en om ook nog eens tot die kern te komen.

Een nieuwe koers

En wauw, wat is het heerlijk om elke dag weer een stukje dichter bij te komen. Om elke dag weer een beetje meer energie te voelen stromen. En om elke dag wakker te worden (of naar bed te gaan ? ) met nieuwe ideeën. En grappig genoeg is die kern helemaal niet zo verschillend van waar ik twee jaar geleden mee begonnen was, toen ik mensen interviewde die hun eigen koers zijn gaan varen. De kern is: Studio Leev wil jou bewegen en inspireren om je eigen verhaal tot leven te brengen, door te schrijven en je creatieve kracht te ontdekken. Dromen, maar ook doen. Nadenken, maar ook vertellen. Schrijven, maar ook tot leven brengen. En dat gaat dus nog steeds over je eigen koers bepalen.

Het leuke is dat het mij ook beweegt om mijn verhaal tot leven te brengen en mijn creatieve kracht te ontdekken. Sinds ongeveer een maand ben ik weer fanatiek aan het schrijven, illustreren, collages aan het maken, adobe Illustrator aan het leren en zelfs aan het schilderen. Het is zo heerlijk hoe je elke keer weer een stukje van jezelf ontdekt en dat gun ik jou ook! De komende tijd zal ik je meenemen bij de ontwikkeling van de nieuwe producten en diensten die bij Studio Leev horen. Schrijf je vooral ook even in voor mijn inspiratiemail, zodat je het op je gemak kunt lezen wanneer het jou uitkomt.