Hoe ik weer regisseur werd van mijn eigen levensverhaal

Nadat ik de opleiding Culturele en Maatschappelijke Vorming en een master in de sociale wetenschappen had afgerond, gingen de dingen niet helemaal zoals ik wilde (of zeg maar gerust helemáál niet zoals ik wilde). Ik solliciteerde me de blubber, maar helaas… zonder succes. En dat terwijl ik altijd veel geïnvesteerd had in het opdoen van werkervaring: van bestuurservaring tot vrijwilligerswerk en van meedoen met Europese projecten tot een traineeship bij een belangenvereniging in Brussel. Ik had niet verwacht dat ik binnen een maand een baan zou hebben, maar dat ik na anderhalf jaar nog steeds geen stap verder was… dat had ik nooit gedacht.

En toen ik na anderhalf jaar die ene toffe baan nét niet had, was het tijd voor een drastisch besluit. Ik wilde niet meer wachten tot iemand me geluk zou gunnen, tot het moment dat iemand anders zou besluiten dat mijn leven kon gaan beginnen. Ik wilde het heft in eigen hand nemen en mijn eigen koers bepalen. Gaan léven en zelf mijn geluk gaan zoeken. En dat bleek het begin van een ontzettend mooie ontdekkingstocht. Een tocht waarin ik mijn schrijftalent ontwikkelde en mijn liefde voor creativiteit ontdekte. Of eigenlijk moet ik zeggen ‘weer ontdekte’, want als kind deed ik niets anders dan schrijven, boekjes maken, tekenen, schilderen en knutselen. Is het niet mooi hoe dingen dan opeens allemaal samenvallen?

Studio leev is de plek waar ik mijn fascinatie voor mensen, mijn achtergrond in de sociale wetenschappen, mijn schrijftalent en mijn creativiteit samenkomen. Maar vooral de plek waar ik jou wil inspireren en bewegen om net als ik je eigen koers te bepalen. Om jezelf elke dag weer een stukje beter te leren kennen. Om weer de regisseur te worden van jouw eigen levensverhaal. En juist schrijven en creativiteit zijn daar ontzettend waardevol in. Door te schrijven en je creativiteit te ontdekken kom je iedere dag weer een stukje dichter bij jezelf en vallen er steeds meer puzzelstukjes op z’n plaats. En het leuke is dat je helemaal geen drastische beslissingen hoeft te nemen: ook met kleine stappen kom je steeds dichter bij je mooiste leven.